ilmastorintama

Ilmastorintama on yhteisö, joka auttaa

toimimaan yhdessä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi.


Lue lisää ja löydä oma tapasi toimia!

Ilmastonmuutos ratkaistaan yhdessä

Yksittäisen ihmisen mahdollisuudet vaikuttaa ilmastonmuutokseen ovat kovin rajalliset. Siksi meidän on toimittava yhdessä ja onnistuttava muuttamaan yhteiskuntaa globaalilla tasolla. Mutta miten? Mitä minä voin yksilönä tehdä näin massiivisen ongelman edessä?

Meidän on järjestäydyttävä ja selvitettävä mitä voimme tehdä yhdessä, kukin oman alamme ja erityisosaamisemme piirissä.


Haluatko hypätä heti toimintaan?


lightbulb-o

ILMASTORINTAMA KÄYNNISTYY KEVÄÄLLÄ 2019

Suomen Ilmastorintama käynnistyy aluksi kahden osa-alueen voimin: Taiteilijoiden ilmastorintama ja Kansalaisten ilmastorintama.

Miksi aloitamme juuri näistä kahdesta?

1) Suomessa on jo pitkään toiminut taiteilijoita, jotka ovat antaneet panoksensa ilmastopoliittiseen vaikuttamiseen. Taiteilijoiden ilmastorintama pohjautuu tähän jo olemassa olevaan verkostoon.

 

2) Kansalaisten ilmastorintama taas antaa mahdollisuuden tulla suunnittelemaan oman ammattikuntansa mukaan tuloa ja antaa kaikille mahdollisuuden osallistua, vaikka oma ammattikunta ei olisi vielä järjestäytynyt.

Mitä taiteilijat ovat jo saaneet aikaiseksi?

Joukko suomalaisia taiteilijoita aktivoitui ilmastopoliittiseen vaikuttamiseen jo vuonna 2008, antamalla tukensa Polttava Kysymys -ilmastolakikampanjalle. Kampanjan innoittamana perustettiin ensin Suomen ilmastopaneeli, joka on ilmastopolitiikan suunnittelua ja päätöksentekoa tukeva tieteellinen ja riippumaton asiantuntijaelin. Lopullisen tavoitteensa kampanja saavutti 6.3.2015, kun eduskunta hyväksyi ilmastolain äänin 150-33.

Sekä ilmastolaki että Suomen ilmastopaneeli ovat merkittäviä parannuksia Suomen aikaisempaan ilmastopolitiikkaan. Voimme lähes 100 % varmuudella sanoa, että Suomeen ei olisi saatu ilmastolakia ilman taiteilijoiden kampanjalle antamaa tukea!

Ihmistulva-tapahtuman mielenosoitus eduskuntatalolla 5.9.2009. Kuvaaja: Mikael Ahlfors

quote-left

Ilmastoahdistus helpottaa heti, kun alkaa toimia tehokkaasti yhdessä muiden kanssa. Avain on vaikuttamisessa yhteiskunnallisella tasolla.


quote-right

Juuso Voltti

Säveltäjä

quote-left

Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ull amco laboris. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exer citation ullamco laboris en. 

quote-right

John Doe

CEO of Incorp

quote-left

Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ull amco laboris. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exer citation ullamco laboris en. 

quote-right

Jane Doe

CEO of Incorp

Mitä tapahtuu, kun liityn ilmastorintamaan?

Liittymällä ilmastorintamaan sinä tai järjestösi ilmaisee, että tunnistatte ja hyväksytte yhteiskunnallisen toiminnan välttämättömyyden ilmastokriisin ratkaisemisessa. Siinä koko sitoumus pähkinänkuoressa.


Halutessaan sekä yksityishenkilöt että järjestöt voivat lisäksi osallistua ilmastorintaman toimintaan, allekirjoittaa julkilausumia ja tarjota tukea tai fasiliteetteja ilmastorintaman jäsenille, jotka toimivat ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi yhteiskunnallisella tasolla. Tämä muu toiminta on kuitenkin täysin vapaaehtoista, eikä liittyminen edellytä minkäänlaista sitoutumista.

Yksityishenkilöt

Järjestöt

Miten Ilmastorintama toimii?

Ilmastorintama edistää yhteiskunnallisia ja poliittisia muutoksia, jotka helpottavat siirtymistä vähähiiliseen yhteiskuntaan. Tässä esimerkkejä:

Omat hankkeet

Ilmastorintaman omat hankkeet edistävät ilmastonmuutoksen torjuntaa systeemisellä tasolla.

Yhteiskunnallinen keskustelu

Ilmastorintama kannustaa jäseniä ja jäsenjärjestöjä ottamaan osaa yhteiskunnalliseen keskusteluun ja vaatimaan systeemisiä muutoksia. Ilmastorintama tarjoaa myös työkaluja tähän vaikuttamistyöhön.

Kontaktiverkosto 

Lukemattomat suomalaiset haluaisivat toimia ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi, mutta eivät tiedä mistä aloittaa.

Ilmastorintama tuo yhteen ihmiset, jotka tunnistavat systeemisen muutoksen välttämättömyyden ja joille riittämättömien toimien vaatiminen ei riitä.

NYT ON SINUN VUOROSI TOIMIA!

Aloitetaan helposta ja nopeasta vaikuttamisesta, niin pääset vauhtiin.

1. Allekirjoita Ilmastorintaman PUHTAIN ASEIN! -kansalaisaloite

2. EDUSKUNTAVAALIT 2019: Kysy mitä ehdokkaasi on tekemässä systeemisen muutoksen edistämiseksi

3. Jaa Ilmastorintaman verkkosivua sosiaalisessa mediassa

4. Liity Ilmastorintaman Facebook-ryhmiin

5. Mieti mitä juuri sinun ammattikuntasi voi tehdä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi systeemisellä tasolla

6. Jos olet taiteilija tai taiteen parissa toimiva, mieti mihin organisaatioihin kuulut ja mille niistä voisit vinkata Ilmastorintamasta.

7. Tule mukaan edistämään Ilmastorintaman hankkeita

Tilaa Ilmastorintaman uutiskirje:

Copyright 2019 – Ilmastorintama