Psykologien Ilmastorintama

Lue lisää ja löydä oma tapasi toimia!

Psykologien ilmastorintama haastaa mukaan tekemään uudenvuoden ilmastolupauksia!

Lue lisää täältä: https://www.ilmastorintama.fi/uudenvuoden-ilmastolupaus/

Mikä on psykologien ilmastorintama?

Psykologien ilmastorintama on osa eri ammattikuntien muodostamaa Ilmastorintama-yhteisöä, joka edistää ilmastonmuutoksen hillintää yhteiskunnallisella tasolla.

Psykologien ilmastorintama auttaa hyödyntämään psykologista tietoa ilmastokriisin ratkaisemisessa ja kannustaa meistä jokaista toimimaan kriisin ratkaisemiseksi yhteiskunnallisella tasolla. Psykologien ilmastorintama tarjoaa sekä psykologista tietoa ilmastonmuutoksesta että keskustelupaikan psykologiaan liittyvistä ilmastoasioista.

Poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumatonta ryhmää ylläpidetään vapaaehtoisvoimin. Psykologien esittämät kommentit ovat heidän omia näkemyksiään, eli ne eivät välttämättä edusta koko ammattikunnan näkemystä keskusteltavista asioista.

Psykologien ilmastorintaman facebook-sivu löytyy täältä:
https://www.facebook.com/Psykologien.ilmastorintama

Ilmastorintaman yleisen facebook-ryhmän osoite on: https://www.facebook.com/groups/ilmastorintama/

Mitä psykologit ovat tehneet käytännössä?

Psykologit ovat suomentaneet “Ensiapua ilmastoahdistukseen” -esitteen yhteistyössä Psychologist for Future -yhteisön kanssa. Psykologit ovat myös olleet mukana erilaisten vetoomusten ja kannanottojen laatimisessa.


Lisäksi psykologien edustus on ollut mukana Ilmastomarsseilla (20.10.2018 & 6.4.2019). Psykologit ovat laatineet mielipidekirjoituksia ja antaneet haastatteluja (mm. Helsingin sanomat, Hufvudstadsbladet) sekä puhuneet erilaisissa tapahtumissa (mm. Psykologimessut, Ilmastolakko-tapahtuma ja TAMK). Psykologit ovat myös olleet mukana ohjaamassa ilmastonmuutokseen liittyvien tunteiden käsittelyä tukevia ryhmiä.

lightbulb-o

Liity PSYKOLOGIEN ilmastorintamaan

Psykologien ilmastorintaman facebook-sivu on kaikille avoin keskustelualusta, jossa voit seurata Psykologian ilmastorintaman toimintaa ja esittää aiheeseen liittyviä kysymyksiä.

1) Seuraa Psykologien ilmastorintaman facebook-sivua:
https://www.facebook.com/Psykologien.ilmastorintama


2) Liity halutessasi myös Ilmastorintaman yleiseen keskusteluryhmään:
https://www.facebook.com/groups/ilmastorintama/

3) Tutustu hankkeisiin, jotka ilmastorintama on joko itse käynnistänyt tai joita ilmastorintama tukee. Tällä hetkellä näitä ovat:

Psykologien kannanottoja ja vetoomuksia:

Klikkaa nähdäksesi lista

Mitä tapahtuu, kun liityn ilmastorintamaan?

Liittymällä ilmastorintamaan sinä tai järjestösi ilmaisee, että tunnistatte ja hyväksytte yhteiskunnallisen toiminnan välttämättömyyden ilmastokriisin ratkaisemisessa. Siinä koko sitoumus pähkinänkuoressa.


Halutessaan sekä yksityishenkilöt että järjestöt voivat lisäksi osallistua ilmastorintaman toimintaan, allekirjoittaa julkilausumia ja tarjota tukea tai fasiliteetteja ilmastorintaman jäsenille, jotka toimivat ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi yhteiskunnallisella tasolla. Tämä muu toiminta on kuitenkin täysin vapaaehtoista, eikä liittyminen edellytä minkäänlaista sitoutumista.

Yksityishenkilöt

Järjestöt

Tilaa Ilmastorintaman uutiskirje:

Copyright 2019 – Ilmastorintama - info@ilmastorintama.fi